Notices
'10-14 Interior and Audio Place to discuss 2010-2014 interior and audio type modifications.

Wanting the OEM nav.

Old 6/20/12, 08:27 AM
  #21  
Bullitt Member
 
ssstang67's Avatar
 
Join Date: June 9, 2007
Posts: 285
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
I got lucky. Found just what I wanted in feburary. I was looking for white or silver CS with Nav and found a 11 Ingot Silver CS/GT in NY state with only 6k on it and garaged kept. And Im so happy I found with the silver. What you want is out there you just have to be patient and keep looking. You being from Canada I guess limts you some. But look into geting one sent up there. Again good luck
ssstang67 is offline  
Old 6/20/12, 08:51 AM
  #22  
Shelby GT500 Member
 
ford20's Avatar
 
Join Date: January 1, 2010
Location: White Plains, NY
Posts: 2,804
Received 62 Likes on 55 Posts
The one question that I have about this is once I get a Boss 302 I know I would have to change out the radio and would like to keep it with the Shaker unit as I love it in my V6.

My question is, would you be able to use a shaker headunit that would work with the factory navigation buttons but use a portable GPS unit like a garmin or a tom tom or whatever and place it in the opening of the screen.


Like use the shaker unit as the stereo and still use the factory buttons below but in the place of where the navigation screen put in a portible GPS unit.

ford20 is offline  
Old 6/20/12, 07:51 PM
  #23  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Found this. I know there were many that were complaining about the Metra and Scosche kits having the double din too low. This looks interesting.

jim010 is offline  
Old 6/20/12, 07:53 PM
  #24  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Here's a better pic:

jim010 is offline  
Old 6/21/12, 11:32 AM
  #25  
Member
 
Join Date: June 13, 2012
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
This is interesting. I like the factory controls at the bottom but I wish it were one flat front. Where did you find this at?
rf22 is offline  
Old 6/21/12, 11:44 AM
  #26  
Spam Connoisseur
I got هَبوب‎ed
 
Flagstang's Avatar
 
Join Date: September 8, 2009
Location: Sun City AZ
Posts: 8,020
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
I think I just threw up
Flagstang is offline  
Old 6/21/12, 11:48 AM
  #27  
Super Moderator
 
05stangkc's Avatar
 
Join Date: November 27, 2004
Posts: 6,247
Likes: 0
Received 8 Likes on 8 Posts
Originally Posted by jim010 View Post
Hey KC - been a long time.

Yeah, I got the wiring diagrams today. Just looking them over, but if your friend that is a guru has looked into this, then I suppose that is that.
Hi there!

Ya, I am finally moving forward again after a couple of failed restarts and realizing life goes on regardless of what cards we are dealt. My son would want me to go on so I do.

I saw your post and thought I would lend a hand. My old go to guy is the man and if there was a way to do this I know you would have pursued this from start to finish. Just thought I would facilitate, sorry I did not have better news.

Good to see your still here and I wish you good luck on your latest Mustang Quest!

KC
05stangkc is offline  
Old 6/21/12, 12:17 PM
  #28  
Shelby GT350 Member
 
dmhines's Avatar
 
Join Date: September 11, 2006
Location: Cumming, GA
Posts: 2,348
Likes: 0
Received 3 Likes on 2 Posts
Originally Posted by ford20 View Post
The one question that I have about this is once I get a Boss 302 I know I would have to change out the radio and would like to keep it with the Shaker unit as I love it in my V6.

My question is, would you be able to use a shaker headunit that would work with the factory navigation buttons but use a portable GPS unit like a garmin or a tom tom or whatever and place it in the opening of the screen.


Like use the shaker unit as the stereo and still use the factory buttons below but in the place of where the navigation screen put in a portible GPS unit.
See here ...

https://themustangsource.com/f803/sw...happen-500202/

I still have the panel if you want to buy it.
dmhines is offline  
Old 6/21/12, 03:18 PM
  #29  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
With aftermarket, there is a sync module that I need to buy, as I understand it. All sync functions will then be retained. Even steering sheel controls will be retained.

Even so, the aftermarket unit would not use the OEM microphone, or the USB, Aux and SD card jacks.

Is that correct?
jim010 is offline  
Old 6/21/12, 05:21 PM
  #30  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Its a custom, but I found it intersting that he was able to mount the double din up high when many said that it could not be done.

I found it at allfordmustangs

Originally Posted by jim010 View Post
Here's a better pic:

jim010 is offline  
Old 6/21/12, 05:23 PM
  #31  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Have you guys seen this?

I love it. If only he could do it for a glass roof car!

http://www.3spro.com/mustang/index.html

jim010 is offline  
Old 6/21/12, 09:04 PM
  #32  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Just e-mailed the fellow.

He's looking at doing something for a convertible and glass roof car. Right now there is nothing since the climate controls and radio controls are moved to the roof of the car. He needs to come up with a solution as to were to put the controls otherwise.

He did say that Apple is coming out with a 7" Ipad, and that may work in a double din slot.
jim010 is offline  
Old 6/21/12, 09:32 PM
  #33  
Shelby GT500 Member
 
ford20's Avatar
 
Join Date: January 1, 2010
Location: White Plains, NY
Posts: 2,804
Received 62 Likes on 55 Posts
Originally Posted by dmhines View Post
See here ...

https://themustangsource.com/f803/sw...happen-500202/

I still have the panel if you want to buy it.
So I take it that, that is a no go
ford20 is offline  
Old 6/22/12, 10:44 AM
  #34  
Member
 
Join Date: June 13, 2012
Posts: 12
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by jim010 View Post
Its a custom, but I found it intersting that he was able to mount the double din up high when many said that it could not be done.

I found it at allfordmustangs

I found the thread at allfordmustangs,http://www.allfordmustangs.com/forum...-dash-kit.html This was a custom unit for a 2010 Mustang. I'm not sure when they changed the stereo but this could be why the unit can sit at the top.

Personally i like the custom unit with the factory controls, ***** etc, at the bottom. I would prefer it to a be a flat front and not the cut-in so to speak that you see here
rf22 is offline  
Old 6/22/12, 02:28 PM
  #35  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Originally Posted by jim010 View Post
Being in the states, there are some issues. I'm hesitant to get an American car, but I am looking into it.
Originally Posted by ssstang67 View Post
You shoud look into that blue one its got what you want
Its official. Banks won't give Canadians a loan to buy an American car.

Sucks. Much better selection south of the border.
jim010 is offline  
Old 6/22/12, 04:46 PM
  #36  
Bullitt Member
 
ssstang67's Avatar
 
Join Date: June 9, 2007
Posts: 285
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Good more us down here then....lol. Im just kidding. Be patient and keep looking....good luck
ssstang67 is offline  
Old 6/23/12, 08:48 AM
  #37  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Looking at the wiring diagrams, I am seeing that even though the plug in connectors are the same, the wires don't all go to the same pins in a nav car vs a non nav car.

May explain why dmhines didn't have all the buttons working as they should when he plugged in the nav FCIM.

I don't have all the wiring diagrams I need, but I just picked up a manual online. When it gets here, I'll be able to have a much more detailed look.

Just from what I have so far, there is a different mounting bracket. The amps are different.

The smart jucntion box and the sync module 'may' be different, but I'll confirm that soon.
jim010 is offline  
Old 6/23/12, 08:52 AM
  #38  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
Originally Posted by ssstang67 View Post
Good more us down here then....lol. Im just kidding. Be patient and keep looking....good luck
I'm going to wait a few weeks. if nothing comes up, I'm going to offer $28 000 to these guys for this car. Assuming they still have the car. (if not, then it wasn't meant to be.)

Love the colour and the roof. Then I'll either fly over and drive it back or just ship it to me in Alberta.

http://www.steelemazda.com/en/usedca...spy?id=4592506

Last edited by jim010; 6/23/12 at 08:53 AM.
jim010 is offline  
Old 6/23/12, 09:04 AM
  #39  
Member
 
Join Date: June 5, 2012
Location: ct
Posts: 16
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
the only way to get what you want is to order one. by the time you drive halfway around the world then try to retro options it does not have.it seems to me you would end up spending the same money for a new one and have what you want, plus the financing is better on new.
jshanty is offline  
Old 6/23/12, 09:15 AM
  #40  
Shelby GT500 Member
Thread Starter
 
jim010's Avatar
 
Join Date: November 7, 2006
Location: Alberta
Posts: 2,676
Received 20 Likes on 16 Posts
I have looked into this.

Not even close. $28 000 ($31 000 after taxes and it is shipped to me) vs $46 000 for new. Not even in the realm.
jim010 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Wanting the OEM nav.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.