Key fob not working after changing car battery - The Mustang Source - Ford Mustang Forums



General Mustang Chat Not Tech or Model Year Specific

Key fob not working after changing car battery

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8/5/17, 09:10 PM   #1
Member
Thread Starter
 
Join Date: July 31, 2017
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Key fob not working after changing car battery

Remote key fob for my 2012 Mustang stopped working after a replacing dead car battery. Both remote key fobs don't work. I've tried replacing the fob battery and the reprogramming fob sequence. Nothing works.......

Anyone have anything similar happen? I can't figure out which fuse would be linked with the remote key fob receiver ...
__________________
finsssss is offline   Reply With Quote
Join The Mustang Source

Join TheMustangSource.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford Mustang fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford Mustang Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your stang, and have a great time with other Ford Mustang fans. Whether your an old timer or just bought your Mustang you'll find that TheMustangSource.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join TheMustangSource.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


Old 8/6/17, 12:15 PM   #2
Cobra R Member
 
wanted33's Avatar
 
Join Date: February 26, 2012
Location: Down south in Dixie
Posts: 1,548
Thanked 28 Times in 26 Posts
If the batteries have those little lines in them I've had trouble with those at times. Also, take the FOB apart, and pull the connectors up a bit for better connection, maybe scuff them up a bit with some fine sandpaper. If that doesn't work, and I'm not sure there is one, but it could a blown fuse. Since neither one works I'm leaning toward a fuse. Good luck.
wanted33 is offline   Reply With Quote
Old 8/6/17, 10:04 PM   #3
Member
Thread Starter
 
Join Date: July 31, 2017
Posts: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by wanted33 View Post
If the batteries have those little lines in them I've had trouble with those at times. Also, take the FOB apart, and pull the connectors up a bit for better connection, maybe scuff them up a bit with some fine sandpaper. If that doesn't work, and I'm not sure there is one, but it could a blown fuse. Since neither one works I'm leaning toward a fuse. Good luck.
wanted33- thanks for your response. No luck with your fob suggestions, but it's another what-about-this to check off the list.
finsssss is offline   Reply With Quote
Old 8/7/17, 09:59 AM   #4
Cobra R Member
 
wanted33's Avatar
 
Join Date: February 26, 2012
Location: Down south in Dixie
Posts: 1,548
Thanked 28 Times in 26 Posts
Quote:
Originally Posted by finsssss View Post
wanted33- thanks for your response. No luck with your fob suggestions, but it's another what-about-this to check off the list.
I understand my friend. Like you I would have to do the "well it ain't that" method, then guess again.
wanted33 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to wanted33 For This Useful Post:
finsssss (8/7/17)
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 07:29 PM.


2010, The Mustang Source