Notices
2007-2009 Mustang GT/CS California Special

abs error with diffrent tire size

Old 11/4/12, 03:47 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: November 4, 2012
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Question abs error with diffrent tire size

I just swapped my tires with stock wheels from 235/55/18 to 275/40/18 in Rear and 255/45/18. now my car keeps shutting down and keeps giving abs error light and also keeps saying check brake system. any suggestion on it guys.
fancyvpp is offline  
Old 11/4/12, 03:48 PM
  #2  
Tasca Super Boss 429 Member
 
Getportfolio's Avatar
 
Join Date: July 7, 2012
Location: Indianapolis
Posts: 3,996
Received 16 Likes on 13 Posts
What year is the car?
Getportfolio is offline  
Old 11/4/12, 07:26 PM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: November 4, 2012
Posts: 3
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
2009
fancyvpp is offline  
Old 11/4/12, 07:57 PM
  #4  
Spam Connoisseur
I got هَبوب‎ed
 
Flagstang's Avatar
 
Join Date: September 8, 2009
Location: Sun City AZ
Posts: 8,020
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
make sure the sensors on each wheel are ok.
Flagstang is offline  
Old 11/4/12, 08:16 PM
  #5  
GTR Member
 
Gabe's Avatar
 
Join Date: August 7, 2011
Location: NH
Posts: 4,931
Received 358 Likes on 309 Posts
I would say a sensor wire probably got touched during the install and is now rubbing on something, maybe broken off already.

But this shouldn't make the car "shut down" though ...
Gabe is offline  
Old 11/4/12, 08:23 PM
  #6  
Tasca Super Boss 429 Member
 
Getportfolio's Avatar
 
Join Date: July 7, 2012
Location: Indianapolis
Posts: 3,996
Received 16 Likes on 13 Posts
May need to to double check a sensor. Go to discount tire and borrow their programming tool for 6 bucks.
Getportfolio is offline  
Old 11/4/12, 08:50 PM
  #7  
Bear Eats King...
Bear ****s Bone
 
texastboneking's Avatar
 
Join Date: September 5, 2011
Location: Cleburne, Tx
Posts: 3,744
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Getportfolio
May need to to double check a sensor. Go to discount tire and borrow their programming tool for 6 bucks.
That's a tire pressure tool not what he needs...

Abs sensors are not programable...
texastboneking is offline  
Old 11/4/12, 09:40 PM
  #8  
Tasca Super Boss 429 Member
 
Getportfolio's Avatar
 
Join Date: July 7, 2012
Location: Indianapolis
Posts: 3,996
Received 16 Likes on 13 Posts
Darn
Getportfolio is offline  
Old 11/4/12, 09:41 PM
  #9  
Tasca Super Boss 429 Member
 
Getportfolio's Avatar
 
Join Date: July 7, 2012
Location: Indianapolis
Posts: 3,996
Received 16 Likes on 13 Posts
Darn it I thought the dash displayed the same error icon in either instance. My bad.
Getportfolio is offline  
Old 11/4/12, 09:44 PM
  #10  
Bear Eats King...
Bear ****s Bone
 
texastboneking's Avatar
 
Join Date: September 5, 2011
Location: Cleburne, Tx
Posts: 3,744
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
And just a hint. Most dealers will program tpms for free as a customer satisfaction thing
texastboneking is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Evolution Performance
Parts Specials
1
3/30/16 11:44 PM
14BlackGT
Suspension, Brakes, and Tire Tech
6
8/26/15 12:33 PM
JonathonK
2015 - 2020
1
7/27/15 07:35 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: abs error with diffrent tire size


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.