Notices
General Mustang Chat Not Tech or Model Year Specific

Ponies on The Run (Again)

Old 1/13/10, 09:19 AM
  #31001  
 
Join Date: September 23, 2004
Location: SoCal
Posts: 10,036
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
So I called up Alpine tech support yesterday to complain why my iPhone 3GS and 4th gen Nano doesn't charge in the Mustang (thru my Alpine W205 HU). My original 2G iPhone charged no problem, so I assumed Alpine wasn't keeping up with Apple's changes and offer firmware updates for my headunit reciever.

They informed me that Apple screwed everyone (pre-2007 aftermarket headunits) by switching the charging hardware from 12V to 5V. From what the tech said, it affects Alpine, Kenwood, Clarion, Eclipse, Pioneer, etc.

So, my choices are to get a new reciever or charging converter or find an older 3rd gen Nano.


Luckily, Chris still has his old 3G Nano, so I'm taking it for Mustang duties.
TacoBill is offline  
Old 1/13/10, 09:22 AM
  #31002  
Mach 1 Member
 
fabman's Avatar
 
Join Date: April 16, 2008
Location: Pleasanton, Ca.
Posts: 674
Received 3 Likes on 3 Posts
Originally Posted by Iceknyght View Post
I agree! Especially since I think the '07-'09 GT/CS is one of the best looking! They really missed the mark on this version... And that rear spoiler?

And all you guys with 40k-50k miles, that makes me feel better with my (just about to turn) 32k miles...
Yeah, but I'm on my second motor.
fabman is offline  
Old 1/13/10, 09:22 AM
  #31003  
 
Join Date: September 23, 2004
Location: SoCal
Posts: 10,036
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Iceknyght View Post
And all you guys with 40k-50k miles, that makes me feel better with my (just about to turn) 32k miles...
And I'm not sure how I feel with almost hitting 6k/3k.
TacoBill is offline  
Old 1/13/10, 09:25 AM
  #31004  
Cobra Member
 
Iceknyght's Avatar
 
Join Date: September 6, 2005
Location: Colorado
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Yeah, but I'm on my second motor.
Wow. I forgot about that... You need a DD!


And I'm not sure how I feel with almost hitting 6k/3k.
You don't count, Mr. I don't drive the car (mostly)...
Iceknyght is offline  
Old 1/13/10, 09:26 AM
  #31005  
Mach 1 Member
 
fabman's Avatar
 
Join Date: April 16, 2008
Location: Pleasanton, Ca.
Posts: 674
Received 3 Likes on 3 Posts
Originally Posted by TacoBill View Post
And I'm not sure how I feel with almost hitting 6k/3k.
Well, I'll tell you Bill....as much crap as you get (and I've given) about being a garage queen, your car still looks stellar.

Mine is a lot like the driver....you can tell that it used to be something, but is beginning to show signs of wear.....D'ho!
fabman is offline  
Old 1/13/10, 09:27 AM
  #31006  
Mach 1 Member
 
fabman's Avatar
 
Join Date: April 16, 2008
Location: Pleasanton, Ca.
Posts: 674
Received 3 Likes on 3 Posts
Originally Posted by Iceknyght View Post
Wow. I forgot about that... You need a DD!


The first one didn't "Wear out".....the block developed several holes in it.
fabman is offline  
Old 1/13/10, 09:34 AM
  #31007  
Cobra Member
 
Iceknyght's Avatar
 
Join Date: September 6, 2005
Location: Colorado
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
The first one didn't "Wear out".....the block developed several holes in it.
Yes, I remember now... I guess 50k miles spread over 2 motors isn't bad...
Iceknyght is offline  
Old 1/13/10, 09:36 AM
  #31008  
Mach 1 Member
 
fabman's Avatar
 
Join Date: April 16, 2008
Location: Pleasanton, Ca.
Posts: 674
Received 3 Likes on 3 Posts
Originally Posted by Iceknyght View Post
Yes, I remember now... I guess 50k miles spread over 2 motors isn't bad...
Yeah.....46000 on one and 4000 on the other.....
fabman is offline  
Old 1/13/10, 09:39 AM
  #31009  
 
Join Date: September 23, 2004
Location: SoCal
Posts: 10,036
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Iceknyght View Post
You don't count, Mr. I don't drive the car (mostly)...
I drove it the past 2 days! Luis even had a Tacomobile sighting yesterday.

No-go today though, driving into a shady part of town after work for a haicut... besides, it's today.




Originally Posted by fabman View Post
Well, I'll tell you Bill....as much crap as you get (and I've given) about being a garage queen, your car still looks stellar.

Mine is a lot like the driver....you can tell that it used to be something, but is beginning to show signs of wear.....D'ho!
Thanks Sal!
TacoBill is offline  
Old 1/13/10, 09:43 AM
  #31010  
Cobra Member
 
Iceknyght's Avatar
 
Join Date: September 6, 2005
Location: Colorado
Posts: 1,296
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
I drove it the past 2 days! Luis even had a Tacomobile sighting yesterday.

No-go today though, driving into a shady part of town after work for a haicut... besides, it's today.
Impressive! Except for the rain part... Eventually, that car will see rain... LOL! My car is already dirty, so getting a little more dirty at this point doesn't bother me... I have been waiting for a weekend where I can actually wash and polish the car!
Iceknyght is offline  
Old 1/13/10, 09:44 AM
  #31011  
Mach 1 Member
 
fabman's Avatar
 
Join Date: April 16, 2008
Location: Pleasanton, Ca.
Posts: 674
Received 3 Likes on 3 Posts
Yeah, I have two collector guitars that I play too.....they were limited edition signature models.
Most of them went into guitar safes to be sold at huge profits sometime in the future.
I always figured that I would to "Use" my gear and enjoy it.....which I have done with both my hot rod and my guitars.

The down side is.....everything looks like sh*t now.

Last edited by fabman; 1/13/10 at 09:45 AM.
fabman is offline  
Old 1/13/10, 09:46 AM
  #31012  
Fatboy Loves Fried!
TMS Staff
 
2k7gtcs's Avatar
 
Join Date: October 9, 2007
Posts: 27,987
Received 139 Likes on 119 Posts
Originally Posted by TacoBill View Post
So I called up Alpine tech support yesterday to complain why my iPhone 3GS and 4th gen Nano doesn't charge in the Mustang (thru my Alpine W205 HU). My original 2G iPhone charged no problem, so I assumed Alpine wasn't keeping up with Apple's changes and offer firmware updates for my headunit reciever.

They informed me that Apple screwed everyone (pre-2007 aftermarket headunits) by switching the charging hardware from 12V to 5V. From what the tech said, it affects Alpine, Kenwood, Clarion, Eclipse, Pioneer, etc.

So, my choices are to get a new reciever or charging converter or find an older 3rd gen Nano.


Luckily, Chris still has his old 3G Nano, so I'm taking it for Mustang duties.
I'm in the same boat. I'm using my daughters 3G Nano after I got her the iTouch for Christmas. I was pissed when I found out I couldn't charge my 3GS in the car. Pissed!
2k7gtcs is offline  
Old 1/13/10, 10:15 AM
  #31013  
Mustang Fanatic
 
LEO_06GT's Avatar
 
Join Date: May 24, 2006
Location: San Diego
Posts: 7,407
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by TacoBill View Post
So I called up Alpine tech support yesterday to complain why my iPhone 3GS and 4th gen Nano doesn't charge in the Mustang (thru my Alpine W205 HU). My original 2G iPhone charged no problem, so I assumed Alpine wasn't keeping up with Apple's changes and offer firmware updates for my headunit reciever.

They informed me that Apple screwed everyone (pre-2007 aftermarket headunits) by switching the charging hardware from 12V to 5V. From what the tech said, it affects Alpine, Kenwood, Clarion, Eclipse, Pioneer, etc.

So, my choices are to get a new reciever or charging converter or find an older 3rd gen Nano.


Luckily, Chris still has his old 3G Nano, so I'm taking it for Mustang duties.
Can't you just buy a new cable?
LEO_06GT is offline  
Old 1/13/10, 10:18 AM
  #31014  
Cobra Member
 
Join Date: November 15, 2007
Location: Torrance, CA
Posts: 1,460
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Robbieg View Post
Maybe if they mount the engine on the rear bumper it would look better


Originally Posted by LEO_06GT View Post
Looks like the controller box that comes with the HID's is fried. I'll be picking up a replacement from HIDguy today for no charge.

2011 Mustang GT/CS looks fugly.
No more cyclops! Glad you figured that out

Yup, they missed the mark on the 2011 CS.

Originally Posted by Iceknyght View Post
I agree! Especially since I think the '07-'09 GT/CS is one of the best looking! They really missed the mark on this version... And that rear spoiler?

And all you guys with 40k-50k miles, that makes me feel better with my (just about to turn) 32k miles...
Thank you!

I just hit 20K

Originally Posted by fabman View Post
Mine is a lot like the driver....you can tell that it used to be something, but is beginning to show signs of wear.....D'ho!


Originally Posted by TacoBill View Post
I drove it the past 2 days! Luis even had a Tacomobile sighting yesterday.

No-go today though, driving into a shady part of town after work for a haicut... besides, it's today.





Thanks Sal!
Sal, don't feed the ego

Went to Carmen's yesterday

I honked and you never looked up
Superfly SN95 is offline  
Old 1/13/10, 10:29 AM
  #31015  
 
Join Date: September 23, 2004
Location: SoCal
Posts: 10,036
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by LEO_06GT View Post
Can't you just buy a new cable?
Not the cable's fault, it's the hardware in the iPod.

I could get one of those voltage adapters, but ehh.. I'd rather leave the iPod permanently inside the car and only take it out to update the playlists.

Besides, the old 3rd gen Nano will play just as good as my 3GS.





Originally Posted by superfly s197 View Post
I honked and you never looked up
I'd have a sore neck if I looked around everytime I heard a honk.
TacoBill is offline  
Old 1/13/10, 11:48 AM
  #31016  
Team Mustang Source
 
habu's Avatar
 
Join Date: September 14, 2005
Location: SoCal
Posts: 3,477
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Originally Posted by superfly s197 View Post
My two cents: Get the panhard bar if you're trying to align the rearend; its too much hassle than its worth. The brace is a waste of money IMO; its just another suspension part companies can add to the catalog. I can understand the torque limiters What are you building, a Chevy Killer tribute? Less is more sometimes and I think you'll be happier with certain stock suspension pieces in the end. Just because its part of a company product line, doesn't mean its necessary.
If it was a CK tribute, I'd be on my fifth power adder.... and then deciding about changing everything mid-way. The only thing I regret putting on the car is the Hurst shifter, everything else has been pretty static I'd say

I just wanted to strengthen the suspension, when the motor gets forged I don't want the body to twist more than it has too. the PHB is not really needed at all since the out-of-alignment rear is too small to notice.

Originally Posted by TacoBill View Post
So I called up Alpine tech support yesterday to complain why my iPhone 3GS and 4th gen Nano doesn't charge in the Mustang (thru my Alpine W205 HU). My original 2G iPhone charged no problem, so I assumed Alpine wasn't keeping up with Apple's changes and offer firmware updates for my headunit reciever.

They informed me that Apple screwed everyone (pre-2007 aftermarket headunits) by switching the charging hardware from 12V to 5V. From what the tech said, it affects Alpine, Kenwood, Clarion, Eclipse, Pioneer, etc.

So, my choices are to get a new reciever or charging converter or find an older 3rd gen Nano.


Luckily, Chris still has his old 3G Nano, so I'm taking it for Mustang duties.
It's when they **** canned the firewire chip in the iPods/iPhones. Now that everything is USB it' uses the lower voltage.

2011, power is great, body sucks, Ford is dumb for putting in the same pistons and rods but forging the crank. If they'd put in Forged Pistons and Rods it'd be a different story. You think 3V **** is expensive wait 'til the gouging starts for the 5.0 because it says 5.0
habu is offline  
Old 1/13/10, 11:52 AM
  #31017  
 
Join Date: September 23, 2004
Location: SoCal
Posts: 10,036
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by habu View Post
I just wanted to strengthen the suspension, when the motor gets forged I don't want the body to twist more than it has too. the PHB is not really needed at all since the out-of-alignment rear is too small to notice.
I think someone is shooting for 600+ to the wheels!
TacoBill is offline  
Old 1/13/10, 12:07 PM
  #31018  
Shelby GT500 Member
 
Ray Man's Avatar
 
Join Date: October 7, 2006
Location: Monrovia, CA
Posts: 2,694
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by habu View Post
The only thing I regret putting on the car is the Hurst shifter, everything else has been pretty static I'd say
What's your beef with the shifter Brian?
Ray Man is offline  
Old 1/13/10, 12:38 PM
  #31019  
Mustang Fanatic
 
LEO_06GT's Avatar
 
Join Date: May 24, 2006
Location: San Diego
Posts: 7,407
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by Ray Man View Post
What's your beef with the shifter Brian?
That it's not MGW.
LEO_06GT is offline  
Old 1/13/10, 12:49 PM
  #31020  
Shelby GT500 Member
 
Ray Man's Avatar
 
Join Date: October 7, 2006
Location: Monrovia, CA
Posts: 2,694
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Originally Posted by LEO_06GT View Post
That it's not MGW.
That's what I was thinking.
Ray Man is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ponies on The Run (Again)


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.