Mustang GT problems - The Mustang Source - Ford Mustang Forums

Go Back   > >

1994-2004 V-8 GT, GTS, Bullitt, Mach 1, and Cobra

Mustang GT problems

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 8/18/11, 01:05 AM   #1
Member
Thread Starter
 
TallyRacing's Avatar
 
Join Date: August 9, 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mustang GT problems

Ok so, I recently bought a 2003 mustang GT and know the car is acting up, when I try to crank it, it will turn on but cut right off, this happens around 3 times then it's fine, it feels like lts running a little rough and is lacking power. I just replaced my camshaft position sensor And crankshaft position sensor and it didn't help. Any idea what this could be?

Helpppppp!
TallyRacing is offline   Reply With Quote
Join The Mustang Source

Join TheMustangSource.com Today - It's Totally Free!

Are you a Ford Mustang fan? If so we invite you to join our community and see what it has to offer. Our site is specifically designed for you and it's a great place for Ford Mustang Fans to meet online.
Once you join you'll be able to post messages, upload pictures of your stang, and have a great time with other Ford Mustang fans. Whether your an old timer or just bought your Mustang you'll find that TheMustangSource.com is a great community to join. Best of all it's totally free!

Join TheMustangSource.com Today! - Click Here JOIN FOR FREE


Old 8/18/11, 11:28 AM   #2
Mach 1 Member
 
Kinyodas's Avatar
 
Join Date: August 3, 2011
Location: Slidell
Posts: 729
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Did you replace the Coil Packs / Wires / Plugs? I had a 95 Linconl Mark VIII with the 4.6 and the packs started going bad at about 120K and I had to replace the plugs often. I replaced the coil packs at 140K and she ran fine all the way until 225K when I traded her in.
Kinyodas is offline   Reply With Quote
Old 8/18/11, 12:03 PM   #3
BoogieNights Studios:
Official Fluffer
 
BoogieNights's Avatar
 
Join Date: September 13, 2009
Location: Clarksville, TN
Posts: 5,339
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
You can also try checking out your MAF sensor too
BoogieNights is offline   Reply With Quote
Old 8/18/11, 04:24 PM   #4
GT Member
 
Join Date: January 12, 2011
Posts: 150
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Check fuel pressure. Could be fuel pump or most likely the fuel filter. People always overlook the fuel filter
Onesickstang01 is offline   Reply With Quote
Old 8/18/11, 08:22 PM   #5
Member
Thread Starter
 
TallyRacing's Avatar
 
Join Date: August 9, 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
What is the MAF? And what are symptoms?
TallyRacing is offline   Reply With Quote
Old 8/18/11, 08:23 PM   #6
Member
Thread Starter
 
TallyRacing's Avatar
 
Join Date: August 9, 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
When you had your Lincoln what did it do? How much did everything cost?
TallyRacing is offline   Reply With Quote
Old 8/18/11, 08:24 PM   #7
Member
Thread Starter
 
TallyRacing's Avatar
 
Join Date: August 9, 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Would the fuel pump cause the car to shut off tho?
TallyRacing is offline   Reply With Quote
Old 8/18/11, 09:30 PM   #8
 
jacostang's Avatar
 
Join Date: January 27, 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 3,486
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Your going to have to plug her in and see what if any codes are thrown, any auto parts store will have one and they will tell you whats going on....
jacostang is offline   Reply With Quote
Old 8/19/11, 12:12 AM   #9
Member
Thread Starter
 
TallyRacing's Avatar
 
Join Date: August 9, 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I did, I went earlier in the week and it said camshaft position sensor, so I replaced that and the crank shaft position sensor, but the car still has the same issues, the light comes back on with the same error code "camshaft position sensor" I'm lost and don't know what else to do!
TallyRacing is offline   Reply With Quote
Old 8/19/11, 12:30 AM   #10
 
jacostang's Avatar
 
Join Date: January 27, 2006
Location: Mesa, AZ
Posts: 3,486
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Well Crap, do you think that one was bad? No other codes... Man I hate throwing parts at problems..
jacostang is offline   Reply With Quote
Old 8/19/11, 12:47 AM   #11
Member
Thread Starter
 
TallyRacing's Avatar
 
Join Date: August 9, 2011
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yeah man it sucks! I wouldn't think so but who knows! There could be a chance! I hope it's something simple.
TallyRacing is offline   Reply With Quote
Old 8/19/11, 01:44 AM   #12
Member
 
Join Date: August 17, 2011
Location: Ohio
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Not sure if your car has a distributor cap, but you might want to check that.
uufbbigpaul75 is offline   Reply With Quote
Old 8/19/11, 01:59 AM   #13
NTTAWWT
 
StangMahn's Avatar
 
Join Date: January 27, 2007
Location: That town you drive through to get to Myrtle Beach
Posts: 11,646
Thanked 19 Times in 17 Posts
Mine does the exact same thing.

Try to crank it up next time, but pause in the on position (right before cranking), in that spot, it activates the fuel pump and builds some pressure. Mine starts doing that.

Try cleaning your Mass Air Flow sensor and Throttle Body (both very easy, get the right stuff, and search on how to do it).

I haven't nailed it down myself, but I believe it's the fuel pump starting to go.
StangMahn is offline   Reply With Quote
Old 8/31/11, 01:18 PM   #14
Mach 1 Member
 
Kinyodas's Avatar
 
Join Date: August 3, 2011
Location: Slidell
Posts: 729
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Costs

Quote:
Originally Posted by TallyRacing View Post
When you had your Lincoln what did it do? How much did everything cost?
Everything was under $200 for sure - maybe as low as $150.
Kinyodas is offline   Reply With Quote
Old 9/4/11, 10:02 AM   #15
Member
 
Join Date: September 4, 2011
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
If you think it's fuel pump, take the intake off that goes to your throttle body and while someone cranks up the car spray carb and choke cleaner in the throttle body if the car runs without shutting off then you most likely have a fuel problem. You're in a really tough position trying to diag this without an IDS from a ford dealership because there are alot of possibilities, it could even be your iac sticking when you start the car. I do agree you have either a fuel or air problem you're just going to need to mess around a bit to pin point the cause.
southsidexers is offline   Reply With Quote
Old 9/9/11, 09:25 PM   #16
Bear Eats King...
Bear ****s Bone
 
texastboneking's Avatar
 
Join Date: September 5, 2011
Location: Cleburne, Tx
Posts: 3,744
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by TallyRacing
Ok so, I recently bought a 2003 mustang GT and know the car is acting up, when I try to crank it, it will turn on but cut right off, this happens around 3 times then it's fine, it feels like lts running a little rough and is lacking power. I just replaced my camshaft position sensor And crankshaft position sensor and it didn't help. Any idea what this could be?

Helpppppp!
Seen this before. If you haven't figured it out yet.
The hose attached to the fuel pump in the tank can get a small hole in it letting the fuel drain back after you kill it. Making the next start up difficult. I would check the hose.
texastboneking is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Borla S-Type rattle sound apial '10-14 V6 Modifications 4 9/6/15 11:40 AM
Tpms Problem trackpack13gt 2010-2014 Mustang 3 7/24/15 12:13 AM
Fuel Pump backlog retiredf5 Ecoboost 0 7/21/15 06:54 PM
Brand new Ecoboost, check engine light Will3212 2015 - Current (2017) 2 7/16/15 11:30 AM
1973 Mach I wiring aphaynes Rocket City Mustang Club 0 7/9/15 10:25 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -6. The time now is 03:45 PM.


2010, The Mustang Source